LORENTINO - DJEČJI DAN U SVETOM LOVREČU

Općina Sveti Lovreč pridružila se velikoj obitelji istarskih gradova i gradića koji obilježavaju Dječji tjedan. Tako će još jednom dječja igra, zabava i zarazan smijeh zavladati lovrečkim trgovima Placom i Placetom u nedjelju, 01.10.2023., jer će se održati „Lorentino – dječji dan u Svetom Lovreču”.
 

Kao i prošlih godina, klinceze i klince očekuje obilje zabave, radionica, ali i učenja kroz igru.
Sam događaj u organizaciji Općine Sveti Lovreč i u suradnji s Osnovnom školom Joakima Rakovca Sveti Lovreč započinje u 15 sati, i tad će se na trgovima Placa i Placeta održati dvije kreativno-likovne radionice. U isto vrijeme galerija „Placa” postat će svojevrsna učionica, jer će Udruga Mordele iz Poreča pokazati i demonstrirati zainteresiranima nekoliko igara na pločama, prikladnima za njihov uzrast.
A ako sve to ne bude dovoljno, uvijek postoji i trg Placeta na kojem će se moći igrati starinske igre i pokazati kako su se nekoć zabavljali naši stari, ali kako i danas to može biti velika zabava!
Kada kazaljke budu pokazivale 16:00 tada će biti vrijeme za magiju, jer će svoje trikove, iluzije i šale pokazati simpatični Magic Dario.
U 16:30 ćemo se malo rastrčati, malo razmišljati, ali i opet zabaviti jer tada započinje lov na blago. Kroz tu igru će klinci bolje upoznati sam Lovreč i njegovu zanimljivu povijest.
Za svo to vrijeme trajanja aktivnosti, naša će Nataša jednako čarobnim potezima kista ocrtavati nasmiješena dječja lica.
Bit će ovdje i mjesta za naše drage goste iz Teatra Naranča iz Pule, najzanimljivijeg dječjeg teatra u Istri, te će za nas od 17:15 tako igrati predstavu „Pčelica Maja“.
A na kraju svega, da se malo odmorimo i opustimo, od 18:15 sjest ćemo ispod lože crkve sv. Martina i poslušati nekoliko priča – malo bajki, koju basnu i koju priču za laku noć.
Tako da pozivamo sve naše najmanje i najdraže da nam se pridruže, jer ih očekuje puno zabave, druženja i smijeha.
 


<<< Povratak