APLICIRANJE NA NATJEČAJ MINISTARSTVA TURIZMA I SPORTA - TERETANA NA OTVORENOM

Ministarstvo turizma i sporta pred mjesec je dana objavilo natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. godini, a Općina Sveti Lovreč odlučila se prijaviti projektom "Teretana na otvorenom / outdoor fitness"
Ta potencijalna buduća sportska površina predviđena je na dijelu naselja Belveder, gdje je skoro pa jedino i postojala parcela u vlasništvu Općine Sveti Lovreč a gdje bi se tako nešto moglo izgraditi. 
Po projektu, bila bi to površina od 374,5 m², od čega bi 103 m² bilo namijenjeno vježbalištu. A ono je zamišljeno da sadrži 10 sprava za vježbanje, od čega 2 za osobe s invaliditetom. Po projektu predviđena su još i 2 parkirna mjesta, od čega jedno za osobe s invaliditetom, pristupni pločnik, dvije drvene i jedna pametna klupa, rasvjeta na solarnu energiju te kratka pješačka staza. 
Ukoliko bi se sredstva dobila te jednog dana osvanula na Belvederu nova teretana na otvorenom, tada bi ju neometano mogli koristiti svi, od pripadnika mlađe populacija (12 godina naviše), preko članica i članova lokalnih sportskih klubova, rekreativaca i osoba treće životne dobi.
Cilj svega je, svakako, potaknuti lokalno stanovništvo i posjetitelje naše Općine na aktivno provođenje vremena na zraku, bilo u vježbi, bilo u pješačenju do ove sportske površine i odmaranju na klupama s predivnim pogledom na starogradsku jezgru.


<<< Povratak